Kantmarkt Oostmalle

Op zaterdag 4 februari van 13.00-17.00 uur en op zondag 5 februari van 10.00-17.00 uur is weer de Kantmarkt in Kasteel De Renesse aan de Lierselei te Oostmalle, België. Deze markt is uw bezoek zeker waard. Voor meer informatie over het kasteel zie www.domeinderenesse.be.

Patroontjes ALV-activiteit

I.v.m. de vraag naar de patroontjes van de ALV-activiteit moeten wij laten weten dat deze patronen niet voor verdere verspreiding beschikbaar zijn.

Ontstaan van de kantkring

In maart 1997 is kantkring de Kantkriebel opgericht., nadat de kantlerares, waar de meesten van de huidige leden toen les volgden, er mee stopte. Velen wilden toen toch actief met kantklossen bezig blijven. Op initiatief van een aantal mensen is toen kantkring De Kantkriebel ontstaan.
Tijdens de oprichtingsbijeenkomst is aan de leden gevraagd welke naam ze het meest aansprak. Er werd met overweldigende meerderheid voor deze naam gekozen. Het past dan ook er goed bij ons, want na al die jaren kriebelt het kantklossen nog steeds.
In de begin jaren hadden we ons thuishok in Oisterwijk, maar al weer zes jaar heeft onze kring De Leybron te Riel (bij Tilburg) als thuisbasis. Hier komen we iedere maand de eerste donderdagavond en de derde donderdagochtend bij elkaar om te kantklossen. De hobbyruimte biedt ons de mogelijkheid om gezellig onder het genot van een bakje en met goed licht onze hobby te kunnen uitoefenen. Iedereen klost dan zelfstandig haar eigen werk, doet nieuwe ideeën op en praat bij over leuke tentoonstellingen of kantmarkten waar ze geweest zijn, of graag naar toe willen. Maar natuurlijk worden er ook andere dingen besproken.

Lees verder...

Jaarvergadering

Op zaterdag 21 januari 2006 werd in De Leybron in Riel
de Algemene Ledenvergadering van Kantkring De Kantkriebel
gehouden. Vanaf 10.00 uur waren 25 van de in totaal 33 leden aanwezig, dus de opkomst was erg groot. Na de
vergadering werd er gezellig samen geluncht en 's middags
gingen we aan de slag gegaan met een kloswerkje, dat door de dames Jet B., Henny en An (de commissie voor de
ALV-activiteit) was voorbereid. Het betreft een open werkje
dat slechts met 4 paren wordt geklost en dat dus erg snel
opschiet. Het patroon wordt 2x geklost in verschillende
kleuren die verspringend op elkaar worden gelegd en dan
kunnen worden ingelijst of bv. voor een kaart kunnen
worden gebruikt. Er waren 2 verschillende patronen beschikbaar. Voorbeelden tref je aan bij de fotoimpressie van de ALV-activiteit.

Kerstkaarten

Elk jaar kunnen de leden van Kantkring De Kantkriebel
zich opgeven om een kerstkaart met kantkloswerk naar
een van de andere leden te sturen. Mieke verzamelt alle
adressen van de leden die meedoen en zorgt ervoor dat
iedereen een naam en adres krijgt toegezonden, waar
men de kerstkaart heen kan sturen. Op de jaarvergadering
in januari nemen de meeste leden de gekregen kaart mee,
zodat iedereen de creativiteit kan bewonderen. Ze worden met het jaar mooier.  Klik op "mooier" om het album met de kerstkaarten van 2005 te bekijken.