Regio Kantdag Brabant

Op de Regio Kantdag Brabant te Vught, die werd georganiseerd door de kantkringen 't Molenwiekje, Rosaline Z-O Brabant, de Poffer, de Vlasbloem en 't Mayskantje, waren op 8 november jl. 13 leden van Kantkring De Kantkriebel aanwezig. Door Karin Janssen-van Rijswick werd een workshop Filet Kloskant gegeven. Filet Kloskant werd in 1993 ontwikkeld door Deborah Robinson onder de naam “Charted Bobbin Lace”. Een tijd geleden is Karin hiermee aan de gang gegaan en heeft zij er met haar eigen inbreng en vele eigen ontwerpen  een erg leuke workshop van gemaakt. Filet kloskant is een kantsoort met doorlopende draden waarvan het resultaat lijkt op filet doorstopwerk.  Na het welkom en wat mededelingen werd even na 10 uur ’s morgens gestart met het klossen.

Karin Janssen-van Rijswick

In het begin viel het niet mee want een aantal slagen en bewerkingen was toch ietsje anders dan men normaal in het kantklossen gewend is. Na een tijdje hadden de meeste dames het wel door en werd er met veel plezier geklost aan de ontwerpen t.w. een kantklosje, een kerstboom, een kerstklok of een kerstster. Aan het einde van de middag werd Karin met een prachtig boeket bedankt voor haar inzet en goede uitleg en waren een aantal dames al een heel eind op weg met de door hen  gekozen ontwerpen. Karin, nogmaals bedankt. De aanwezige dames van De Kantkriebel hebben er van genoten.

Werkstukken van Karin

Als je op deze link klikt kun je de foto´s in het fotoalbum bekijken.

Doe-dag Kantkring "De Waaier"

Een viertal leden van onze kantkring heeft op zaterdag 3 november jl. deelgenomen aan de Doe-dag van Kantkring De Waaier in Multifuncitioneel Centrum H2O te Harmelen.

Julie van der Wolf heeft een `Sieraad in ´s Gravenmoerse kant´ ontworpen, speciaal voor De Waaier, dat op deze dag door ieder op eigen wijze kon worden geklost. Men kan van het ontwerp van Julie zowel een halssieraad maken als een broche, zoals op onderstaande foto te zien is.

 1

Aan het eind van de middag had een aantal deelnemers het sieraad al helemaal klaar. Het was een heel gezellige dag waarbij met veel plezier werd geklost zoals op onderstaande foto´s te zien is.

 2

 3