Bezoek aan Museum De Kantfabriek

Op zaterdag 11 april jl. namen 27 leden van Kantkring De Kantkriebel deel aan een excursie naar Museum De Kantfabriek in Horst. Met Limburgse gastvrijheid werden we ontvangen, door Tineke Geurts van het museum. Daarna volgde een rondleiding door het museum. Onze groep werd in tweeën gesplitst, waarna de eerste groep werd rondgeleid en de tweede groep de tentoonstelling Still Life, de internationale Pfaff Art Embroidery Challenge 2007, ging bekijken. Jammer genoeg mocht deze tentoonstelling niet worden gefotografeerd. In de Kantfabriek is een gedeelte ingericht door de Oudheidkamer van Horst en tevens is er een bibliotheek waar streekgeschiedenis en genealogie zijn samengebracht.  Ook zijn er +/- 2.000 vingerhoedjes tentoongesteld. Tineke Geurts vertelde uitgebreid over het ontstaan van de Kantfabriek in de 30-er jaren van de 20e eeuw. Via de thuisweverijen kwam men tot het werken in de fabriek en het machinaal vervaardigen van kant. Er staan 2 soorten machines. De machines zijn zeker mee dan 100 jaar oud. Op het moment dat ze werden aangekocht in de 30-jaren waren ze afkomstig uit een faillissement. Beide soorten machines werden ook in werking getoond en het was prachtig om te zien hoe snel de kantjes vorderden. Verder liet Tineke ons een stalenboek van rond de 2e Wereldoorlog zien met daarin vele mooie kanten. Ook werden dozen met meters oude machinekanten aan ons getoond. ´s Middags werd in een aparte ruimte een workshop macramé gegeven door Dorine Raaijmakers en Betsie de Laat van De Kantkriebel. Het was een leuke dag. Klik op fotoalbum voor een impressie van deze dag.

Voorbereidingen Tentoonstelling

Om het 10-jarig bestaan van onze kantkring te vieren zal in het weekend van 2 en 3 juni 2007 een tentoonstelling worden gehouden (nadere bijzonderheden hierover volgen nog). De voorbereidingen voor de tentoonstelling zijn echter in volle gang. Tonny de Rooy en Annie Blaauwgeers hebben o.a.

 1

het Torchon Patchwork geklost en zijn nu druk bezig dat in elkaar te zetten. Zoals onderstaande foto's laten zien.

Lees verder...

Najaarsactiviteit

Op donderdagavond 5 en donderdagochtend 19 oktober jl. vond de najaarsactiviteit plaats. De najaarscommissie, bestaande uit Toos, Marijke en Anke, had een tweetal patroontjes van Martine Bruggeman voor een passepartout voor foto's uitgewerkt. Hieraan is door een groot aantal leden enthousiast gewerkt en in het fotoalbum staan een fotoimpressie van de bijeenkomst op 19 oktober en een klein aantal uitgewerkte voorbeelden. Klik op "fotoalbum" om naar de foto's te gaan.

 

Patroontjes ALV-activiteit

I.v.m. de vraag naar de patroontjes van de ALV-activiteit moeten wij laten weten dat deze patronen niet voor verdere verspreiding beschikbaar zijn.

Jaarvergadering

Op zaterdag 21 januari 2006 werd in De Leybron in Riel
de Algemene Ledenvergadering van Kantkring De Kantkriebel
gehouden. Vanaf 10.00 uur waren 25 van de in totaal 33 leden aanwezig, dus de opkomst was erg groot. Na de
vergadering werd er gezellig samen geluncht en 's middags
gingen we aan de slag gegaan met een kloswerkje, dat door de dames Jet B., Henny en An (de commissie voor de
ALV-activiteit) was voorbereid. Het betreft een open werkje
dat slechts met 4 paren wordt geklost en dat dus erg snel
opschiet. Het patroon wordt 2x geklost in verschillende
kleuren die verspringend op elkaar worden gelegd en dan
kunnen worden ingelijst of bv. voor een kaart kunnen
worden gebruikt. Er waren 2 verschillende patronen beschikbaar. Voorbeelden tref je aan bij de fotoimpressie van de ALV-activiteit.

Kerstkaarten

Elk jaar kunnen de leden van Kantkring De Kantkriebel
zich opgeven om een kerstkaart met kantkloswerk naar
een van de andere leden te sturen. Mieke verzamelt alle
adressen van de leden die meedoen en zorgt ervoor dat
iedereen een naam en adres krijgt toegezonden, waar
men de kerstkaart heen kan sturen. Op de jaarvergadering
in januari nemen de meeste leden de gekregen kaart mee,
zodat iedereen de creativiteit kan bewonderen. Ze worden met het jaar mooier.  Klik op "mooier" om het album met de kerstkaarten van 2005 te bekijken.