Bezoek aan Museum De Kantfabriek

Op zaterdag 11 april jl. namen 27 leden van Kantkring De Kantkriebel deel aan een excursie naar Museum De Kantfabriek in Horst. Met Limburgse gastvrijheid werden we ontvangen, door Tineke Geurts van het museum. Daarna volgde een rondleiding door het museum. Onze groep werd in tweeën gesplitst, waarna de eerste groep werd rondgeleid en de tweede groep de tentoonstelling Still Life, de internationale Pfaff Art Embroidery Challenge 2007, ging bekijken. Jammer genoeg mocht deze tentoonstelling niet worden gefotografeerd. In de Kantfabriek is een gedeelte ingericht door de Oudheidkamer van Horst en tevens is er een bibliotheek waar streekgeschiedenis en genealogie zijn samengebracht.  Ook zijn er +/- 2.000 vingerhoedjes tentoongesteld. Tineke Geurts vertelde uitgebreid over het ontstaan van de Kantfabriek in de 30-er jaren van de 20e eeuw. Via de thuisweverijen kwam men tot het werken in de fabriek en het machinaal vervaardigen van kant. Er staan 2 soorten machines. De machines zijn zeker mee dan 100 jaar oud. Op het moment dat ze werden aangekocht in de 30-jaren waren ze afkomstig uit een faillissement. Beide soorten machines werden ook in werking getoond en het was prachtig om te zien hoe snel de kantjes vorderden. Verder liet Tineke ons een stalenboek van rond de 2e Wereldoorlog zien met daarin vele mooie kanten. Ook werden dozen met meters oude machinekanten aan ons getoond. ´s Middags werd in een aparte ruimte een workshop macramé gegeven door Dorine Raaijmakers en Betsie de Laat van De Kantkriebel. Het was een leuke dag. Klik op fotoalbum voor een impressie van deze dag.

Reacties

Hoi,
Wat een leuke foto's, Cobi! En jij hebt goed opgelet voor de namen en zo, want eerlijk gezegd ben ik die weer vergeten. Kan ik bij jou spieken, als ik iets op mijn weblog zet, haha.
Ik heb nog geen tijd gehad om mijn weblog bij te werken, dus het is leuk om dan weer iets over die dag te lezen, die erg gezellig was en goed georganiseerd. Mijn complimenten voor de organisatie. Mijn knoopwerk heb ik helaas ook nog niet af en ik vond het nog wel zo leuk!

Vanaf december 2009 worden er op deze weblog van kantkring De Kantkriebel geen nieuwe berichten meer geplaatst omdat de nieuwe website in de lucht is.

Appvn Store: Appvn is an android application package that consists of various paid apps that you can download for free.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
179901
Onthoud mijn gegevens!