Dromen van kant door Thea Stokmans

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2007 organiseert Kantkring De Kantkriebel ter gelegenheid van haar tweede lustrum de expositie: ''Dromen van kant'' in het Heemerf De Schutsboom te Goirle. In deze nostalgische omgeving presenteren de leden van de vereniging hun werk. Dit omvat modern werk, kant gebaseerd op de oude technieken en werkjes, die de leden tijdens de gezamenlijke activiteiten hebben gemaakt. Ook kunt u zien hoe de kunstwerkjes onder de handen van de kantwerkers groeien.

De lichte Potstal, grenzend aan het heemkundig museum, is ingericht met de wat fijnere kantsoorten zoals Tule, Duchesse, Binche en Vlaanders. In de grote schuur zijn de andere kantsoorten te bekijken zoals vrij werk, Torchon, Cluny, Brugs bloemwerk en het verenigingswerk. Daarnaast is hier plaats om onder het genot van een drankje tot rust te komen en lekker bij te praten. De dromen van kant zijn vervat in individuele werken. De ene droom verwezenlijkt, de andere nog moeilijk bereikbaar. De diversiteit van al deze werken is een weerslag van de leden. Sommige bekwamen zich al twintig jaar of meer in de verschillende kantsoorten, en voor anderen biedt de kring een mogelijkheid om het kantklossen niet te verleren en in contact te blijven met collega-kantklossers. Iedereen beleeft dan ook haar eigen droom van kant en wellicht dat u na een bezoek aan de tentoonstelling ook gaat dromen van kant.

Reacties

ik.Ik denk dat het 2x verstuur.
Voor mij ziet de weblog er goed uit. Je hebt het weer goed voor elkaar.
Ik zag 2 eenvoudige type foutjes. Eenmaal de t van kant staat er niet en in het laatste stukje de g van tentoonstelling.

Alle aanwezigen begonnen met veel enthousiasme aan het klossen van een bandje om een kerstbal aan te kleden. Onderstaande foto's geven een beeld van de gezellige bijeenkomst.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f52f49
Onthoud mijn gegevens!