Ontstaan van de kantkring

In maart 1997 is kantkring de Kantkriebel opgericht., nadat de kantlerares, waar de meesten van de huidige leden toen les volgden, er mee stopte. Velen wilden toen toch actief met kantklossen bezig blijven. Op initiatief van een aantal mensen is toen kantkring De Kantkriebel ontstaan.
Tijdens de oprichtingsbijeenkomst is aan de leden gevraagd welke naam ze het meest aansprak. Er werd met overweldigende meerderheid voor deze naam gekozen. Het past dan ook er goed bij ons, want na al die jaren kriebelt het kantklossen nog steeds.
In de begin jaren hadden we ons thuishok in Oisterwijk, maar al weer zes jaar heeft onze kring De Leybron te Riel (bij Tilburg) als thuisbasis. Hier komen we iedere maand de eerste donderdagavond en de derde donderdagochtend bij elkaar om te kantklossen. De hobbyruimte biedt ons de mogelijkheid om gezellig onder het genot van een bakje en met goed licht onze hobby te kunnen uitoefenen. Iedereen klost dan zelfstandig haar eigen werk, doet nieuwe ideeën op en praat bij over leuke tentoonstellingen of kantmarkten waar ze geweest zijn, of graag naar toe willen. Maar natuurlijk worden er ook andere dingen besproken.

Lees verder...