Regio Kantdag Brabant

Op de Regio Kantdag Brabant te Vught, die werd georganiseerd door de kantkringen 't Molenwiekje, Rosaline Z-O Brabant, de Poffer, de Vlasbloem en 't Mayskantje, waren op 8 november jl. 13 leden van Kantkring De Kantkriebel aanwezig. Door Karin Janssen-van Rijswick werd een workshop Filet Kloskant gegeven. Filet Kloskant werd in 1993 ontwikkeld door Deborah Robinson onder de naam “Charted Bobbin Lace”. Een tijd geleden is Karin hiermee aan de gang gegaan en heeft zij er met haar eigen inbreng en vele eigen ontwerpen  een erg leuke workshop van gemaakt. Filet kloskant is een kantsoort met doorlopende draden waarvan het resultaat lijkt op filet doorstopwerk.  Na het welkom en wat mededelingen werd even na 10 uur ’s morgens gestart met het klossen.

Karin Janssen-van Rijswick

In het begin viel het niet mee want een aantal slagen en bewerkingen was toch ietsje anders dan men normaal in het kantklossen gewend is. Na een tijdje hadden de meeste dames het wel door en werd er met veel plezier geklost aan de ontwerpen t.w. een kantklosje, een kerstboom, een kerstklok of een kerstster. Aan het einde van de middag werd Karin met een prachtig boeket bedankt voor haar inzet en goede uitleg en waren een aantal dames al een heel eind op weg met de door hen  gekozen ontwerpen. Karin, nogmaals bedankt. De aanwezige dames van De Kantkriebel hebben er van genoten.

Werkstukken van Karin

Als je op deze link klikt kun je de foto´s in het fotoalbum bekijken.

Reacties

Cobi, je hebt er een mooi verslag van gemaakt. Ik vond het heel leuk om te doen, de groep was heel enthousiast en er werd had gewerkt.

Groetjes, Karin

Vanaf december 2009 worden er op deze weblog van kantkring De Kantkriebel geen nieuwe berichten meer geplaatst omdat de nieuwe website in de lucht is.

With current and prospective iPhone 5 iOS 8.3 users in mind, we want to take a look at what we think are the five most important things to know now about the iPhone 5 iOS 8.3 update.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
569eb6
Onthoud mijn gegevens!