Workshop Anders Kant

Op 21 juni kwamen een 30-tal leden van De Kantkriebel bijeen in Ontmoetingscentrum De Leybron in Riel voor een workshop Anders Kant onder leiding van Nel Butter.

Nel Butter is lid van de Werkgroep Experikant en houdt zich al ruim 20 jaar bezig met modern kant. De kanttechnieken die zij toepast zijn steeds meer vereenvoudigd en de techniek staat in dienst van de vormgeving. De door haar de laatste jaren ontwikkelde techniek heeft de naam 'Structure persoNELle' meegekregen.

Voor de workshop stonden op de materiaallijst o.a. veel soorten garens in één kleur en van zoveel mogelijk verschillende diktes en structuur en een aantal vormen zoals glazen schaaltjes, bakjes, kommetjes etc. Iedereen was dan ook heel benieuwd wat we gingen maken.

kloswerk

Eerst werd een grondpatroontje getekend naar aanleiding van het model van de vorm die je wilde gebruiken. Iedereen was druk aan het klossen in de "verkeerde netslag", zoals Nel het noemt. Je klost opzettelijk fouten in je netslag, zoals linnenslagen, waardoor je draden anders gaan lopen. De vorm werd beplakt met stukjes Japans papier als een soort papier-maché. Het kloswerk werd tussen 2 lagen papier vastgezet. Aan het eind van de middag had iedereen een erg leuk werkstuk om mee naar huis te nemen.

Eindresultaat

Mocht je nog meer foto's van de workshop willen bekijken, klik dan hier.

Reacties

Vanaf december 2009 worden er op deze weblog van kantkring De Kantkriebel geen nieuwe berichten meer geplaatst omdat de nieuwe website in de lucht is.

There are plugs where you can fill the chambers on each part of the bag with air. Definitely unusual, but I do like the multicolored MOSCHINO charm on the front. My only thought is that this bag might actually work better if it wasn’t so big

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
08a3de
Onthoud mijn gegevens!